| Belga csokitorta (Krémes lesz a belseje sütés során) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojás, Fél bögre liszt, Fél bögre kristálycukor, 1 csomag sütőpor, 2 pohár joghurt, 3 evőkanál kakaó, 2 evőkanál méz, 15 dkg margarin, 2 tábla étcsoki. Elkészítés: A 3 tojás sárgáját keményre verem. Fél bögre lisztet, fél bögre kristálycukrot, 2 joghurtot és 1 csomag sütőport összekeverek. Ehhez a sütőporos krémhez hozzáadom a 3 tojás sárgáját, majd 3 evőkanál kakaót, 2 evőkanál mézet és a felvert tojásfehérjét. 15 dkg margarint 2 tábla étcsokival vízgőz felett megolvasztok, majd amikor kicsit kihűlt a krémhez adom. Tortaformába öntöm s úgy sütöm meg, mint a piskótát. Tanácsok: Ne aggódj, ha a tűpróbakor tészta marad a tűn, ez nem azt jelenti, hogy elcseszted a tortát és nem sült meg, ez azért van, mert a torta belseje krémmé változik a sütés során. Melegen ajánlom fogyasztani. :) A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |