| Beiglitészta- cukorbetegeknek receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg lesz belőle 30 dkg liszt 12 dkg vaj 2 dkg glukonon(vagy fruktóz) 8 cl tej 1 tojás 1 dkg élesztő 5 g só 1 kiskanál vanília-kivonat 1 citrom reszelt héja Elkészítés: Az élesztőt egy kevés langyos tejben símára keverjük. A szitált lisztet elkeverjük a sóval, a glukononnal, a többi hozzávalókkal, és az élesztős tejjel.Összegyúrjuk. 40-50 percen át hűtőben pihentetjük. Lisztezés nélküli deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük töltelékkel,az oldalánál maradjon egy cm üres hely . Ezt a centis részt hajtjuk a töltelékre,s beigli alakúra összetekerjük. Tetejét tojással vékonyan megkenjük,s hűvös helyen teljes száradásig pihentetjük. Ha a felkent tojás megszáradt,és már repedezettnek látszik,akkor ismét megkenjük,és újraszárítjuk. Amikor a második kenés is megszáradt,a beigli tetejét megszurkáljuk,és forró sütőben(180-200 fok) megsütjük. Sütési idő: 40-45 perc. Tanácsok: Diós töltelék: 15 dkg darált dió 7 dkg glukonon 1 dl tej 1 nagy citrom reszelt héja 1 kiskanál vanília-kivonat 5 g őrölt fahéj A tejet a glukononnal és az ízesítőkkel felforraljuk,hozzáadjuk a diót, s kihűtjük.( 32 dkg) Mákos töltelék: 16 dkg darált mák 7 dkg glukonon 1 dl tej 1 nagy citrom reszelt héja 1 kiskanál vanília-kivonat 5 g őrölt szegfűszeg 5 g őrölt fahéj Ugyanúgy készül, mint a diós töltelék.(32 dkg) A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |