| Bécsi fokhagymás csirkecomb receptHúsételek Hozzávalók: 8 db kis csirkecomb, 5 dkg füstölt szalonna, 4-5 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 húsleveskocka, 1 dl tejföl; a gombóchoz: 6 db zsemle, 1 tojás, 1 evőkanál liszt, só, reszelt szerecsendió. Elkészítés: A csirkecombokat lisztbe forgatjuk,és olajon kissé megsütjük mindkét oldalát,majd lecsepegtetve félretesszük. A megmaradt olajon a paradicsompürét néhány másodpercig kevergetve pirítjuk,kevés liszttel meghintjük,a zúzott fokhagymát is beletesszük, és három deci vízzel - amelyben a húsleveskockát feloldottuk - felengedjük. A csirkecombokat visszateszük ebbe a mártásba, és fedő alatt puhára pároljuk. Végül a levét a tejföllel sűrítjük,s ha még így is túl híg lenne,kissé forraljuk. Közben elkészítjük a gombócokat. A füstölt szalonnát apróra vágjuk és kiolvasztjuk. A pörcét félretesszük, zsírjában megpirítunk két, kis kockára vágott zsemlét.A maradék négy zsemlét vízbe áztatjuk,majd jól kinyomkodjuk,és tojással,liszttel,szalonnapörccel meg a pirított zsemlekockákkal összekeverjük. Sóval,reszelt szerecsendióval ízesítjük és vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle. Lobogva forró sós vízben kifőzzük, és a mártásos csirkecombokkal tálaljuk. Tanácsok: Jó étvágyat kívánok! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: peternicsne Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |