| Bazsalikomos spárgakrémleves receptLevesek Hozzávalók: 2 csokor fehér spárga, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 maréknyi friss, vagy egy evőkanál őrölt, bazsalikomlevél, 2 dl tejszín, 1 dl olívaolaj, 1 púpozott teáskanál liszt, 1 csipet szerecsendió, só, frissen őrölt bors. Elkészítés: A spárgákat megtisztítom, a szárakról levágom, kidobom a fás, kemény részeket, majd felaprítom. A vöröshagymát és a fokhagymákat apró kockákra vágom. A picit megsózott olíván (a sótól gyorsabban puhulnak a rostok) puhára párolom a vöröshagymát, a fokhagyma felét és a spárgakarikákat. Félidőben rászórom a lisztet, amelyet világossárgára pirítok. Hozzáadok fél liter hideg vizet, és habverővel csomómentesre keverem, majd kb. fél óra főzés után turmixgéppel vagy villával pépesítem. További 1 liter vizet adok hozzá, és beleöntöm a tejszínt is. Ha felforrt, beleszórom a szerecsendiót, a bazsalikomot, és ízlés szerint a sót, borsot. Tanácsok: Reszelt füstölt sajtra szedve még finomabb, de jót tesz neki a parmezán erőteljes íze is. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |