| Bazsalikomos paradicsomleves (méregtelenítéshez) receptLevesek Hozzávalók: 3 ek. olívaolaj 1 finomra vágott hagyma 900 g. érett tömör paradicsom, apróra vágva 1 zúzott fokhagymagerezd 1.5 l zöldségalaplé 2 ek. paradicsompüré 2 ek. aprított friss bazsalikom frissen őrölt feketebors Elkészítés: Nagy edényben hevítsük fel az olajat, tegyük bele a hagymát. Alacsony hőfokon, kevergetve pároljuk öt percig, amig megpuhul, de még nem barnul meg. Keverjük bele a fokhagymát és a paradicsomot, a paradicsompürét és a borsot. Forraljuk össze, majd vegyük le a hőfokot, fedjük le félig az edényt, és időnként megkeverve húsz percig hagyjuk gyöngyözve főzni. Öntsük át a levest mixerbe, és szórjuk bele a bazsalikomot. Keverjük simára az összetevőket. Nyomjuk át szitán a levest egy tiszta edénybe. Tálalás előtt melegítsük fel. Tanácsok: Rengeteg antioxidánst tartalmaz, és segíti az emésztést. A receptet beküldte: Ne add fel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |