| Bazsalikomos-csirkemelles és magyaros saslik rudak receptReform ételek Hozzávalók: (a bazsalikomos csirkemelles saslik rudakhoz): 3 csirkemell filé bacon szeletek bazsalikomlevelek só grillfűszer (a magyaros saslik rudakhoz): vöröshagyma lilahagyma bacon csípős parasztkolbász gomba szalonna (sütnivaló) Elkészítés: 1. A csirkemell filéket kettévágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, állni hagyjuk kb. 30 percig, majd megszórjuk grillfűszerrel. 2.) Minden szeletre rásimítunk 1 szelet bacont és néhány bazsalikomlevelet, majd feltekerjük. 3.) A tekercset vastagon felszeleteljük, és a csigákat keresztben a saslik rudakra szúrjuk. Tehetünk elé-mögé: cukkínit, gombát, szalonnakockákat, vörös és lilahagymát. 4.) Sütőben kb. 200 fokon, 25-30 perc alatt lesz kész. Grillsütőn sokkal hamarabb átpirul! (magyaros saslik rudakat) 1.) A magyaros saslik rudakat úgy állítottam össze, hogy vörös és lilahagyma cikkeket baconba tekertem, majd csípős parasztkolbász karikák, gomba és szalonna következtek. 2.) A saslik rudak alá, a tepsibe, besózott és grillfűszerbe forgatott cukkínit és padlizsánszeleteket tettem, ezek a saslikokból lecsöpögő lében csodásan átsültek. 3.) A sültekhez zöldsalátát és sajtos kiflit kínáltam - minden az utolsó falatig elfogyott... A receptet beküldte: didu87 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |