| Barackos lepény AndikAnyuka módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: (ehhez nem kell se sütőpor, se élesztő!!) 16 dkg vaj 16 dkg porcukor 5 tojás 16 dkg liszt 1 citrom reszelt héja cirka 30 dkg barack (de csinálhatod más gyümölccsel is, mint pl. meggy, ribizli) kevés kristálycukor fahéjjal összekeverve 2 dkg ráma a tepsi kikenéséhez Elkészítés: Verd fel a tojások fehérjét egy tálban. Egy másik edényben keverd össze a többi hozzávalókat: vaj, porcukor, tojások sárgája, liszt, citrom héja. Mikor készen van, add hozzá a felvert tojásfehérjét, és keverd össze már csak fakanállal. Vajjal kikent tepsibe öntsd bele, helyezd rá a barackokat, majd előmelegitett sütőben, közepes lángnál süsd kb. 5 percig (villával próbáld meg, hogy át van-e sülve)... Miután egy kicsit kihült, szórd meg a fahéjas-kristálycukorral, és jó étvágyat!!!! Tanácsok: Ha meggyel csinálod, akkor hagyd el a fahéjas-kristálycukrot a végén, helyette vaniliáscukorral szórd meg!! A vajat mielőtt összekevered a hozzávalókkal, olvaszd fel, úgy jobban keveredik... Nagyon finom mindegyik gyümölccsel!!!! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: AndikAnyuka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |