Tutireceptek.hu fejléc

Barackos lepény AndikAnyuka módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
(ehhez nem kell se sütőpor, se élesztő!!)
16 dkg vaj
16 dkg porcukor
5 tojás
16 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
cirka 30 dkg barack (de csinálhatod más gyümölccsel is, mint pl. meggy, ribizli)
kevés kristálycukor fahéjjal összekeverve
2 dkg ráma a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:
Verd fel a tojások fehérjét egy tálban.
Egy másik edényben keverd össze a többi hozzávalókat: vaj, porcukor, tojások sárgája, liszt, citrom héja. Mikor készen van, add hozzá a felvert tojásfehérjét, és keverd össze már csak fakanállal.
Vajjal kikent tepsibe öntsd bele, helyezd rá a barackokat, majd előmelegitett sütőben, közepes lángnál süsd kb. 5 percig (villával próbáld meg, hogy át van-e sülve)...
Miután egy kicsit kihült, szórd meg a fahéjas-kristálycukorral, és jó étvágyat!!!!

Tanácsok:
Ha meggyel csinálod, akkor hagyd el a fahéjas-kristálycukrot a végén, helyette vaniliáscukorral szórd meg!!

A vajat mielőtt összekevered a hozzávalókkal, olvaszd fel, úgy jobban keveredik...

Nagyon finom mindegyik gyümölccsel!!!!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: AndikAnyuka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos lepény » Rakott tészta Judit módra » Barackos gesztenyepáros » Lecsó nápolyi módra
» Saláta Andi módra » Gomba mediterrán módra » Szivárványos-barackos rizs » Barackos tekercs
» Őszibarackos tiramisu » Mézes krémes Molyka-módra » Csörögefánk Emyke módra » Barackos túródesszert
» Hátszín Eszterházi módra » Fogasfilé bakonyi módra » Barackos, túrós rétes » Habos mákos lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.