| Ayam rica-rica (indonéz fűszeres csirke) receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkehús (lehet comb, szárny, tetszés szerint választható) 1 db lilahagyma 1 cm kurkuma (1 teáskanál kurkumapor) 1 szál ázsiai citromfű 3 db limelevél 2 db paradicsom 2 szál újhagyma 2 db csilipaprika só ét olaj Elkészítés: A megtisztított csirkehúst félig átsütjük, majd kivéve az olajból félretesszük, és elkészítjük a fűszerezését. A lilahagymát, újhagymát és a paradicsomot apróra feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a kurkumát, a limelevelet, az ázsiai citromfüvet, a csilipaprikát, és a sóval összedaráljuk. Ezt a fűszerkeveréket összesütjük kevés étolajban, majd hozzáadjuk a félkész csirkehúst. Így sütjük, míg a csirkehús teljesen át nem sül. Az elkészült csirkehúst kivesszük, tányérra helyezzük, majd leöntjük a maradék fűszeres raguval. Rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |