| Aszalt szilvás vörösboros malaccomb receptHúsételek Hozzávalók: 1 egész bőrös csontos malaccomb (kb. 2-2,5 kg) 60 dkg aszalt szilva, 5 dkg füstölt szalonna, 3 dl vörösbor, 1 dl sör, 1 fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál keményítő, fekete bors, só. Elkészítés: A megtisztított combot (csak a bőr nélküli részén) bedörzsöljük sóval és 1 órát állni hagyjuk. A szilvát addig vörösborban áztatjuk. A combot a bőrös felével lefelé egy mély tepsibe vagy hőálló tálba tesszük, borssal fűszerezzük, olajjal meglocsoljuk és 1-2 dl vizet aláöntünk, a felkarikázott hagymát és az egész fokhagymát mellé tesszük és lefedve 1 órán át sütjük előmelegített sütőben. (kb.180-200 fok) Megfordítjuk a combot, bevagdossuk a bőrös részét (bekockázzuk), a csont végét fóliázzuk be, hogy ne égjen meg és tegyük vissza sülni. Sütés közben sörbe mártogatott szalonnával kenegessük, az elpárolgott levet ha szükséges, pótoljuk. Ha kész, kivesszük a combot, a pecsenyelét zsírtalanítjuk és a vörösborral és a szilvával összeforraljuk. A 3 evőkanál hideg vízzel elkevert keményítőt hozzákeverjük. Ez fogja adni a szaftot. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |