Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt szilvás vörösboros malaccomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 egész bőrös csontos malaccomb (kb. 2-2,5 kg)
60 dkg aszalt szilva,
5 dkg füstölt szalonna,
3 dl vörösbor,
1 dl sör,
1 fej hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál keményítő,
fekete bors,
só.

Elkészítés:
A megtisztított combot (csak a bőr nélküli részén) bedörzsöljük sóval és 1 órát állni hagyjuk.
A szilvát addig vörösborban áztatjuk.
A combot a bőrös felével lefelé egy mély tepsibe vagy hőálló tálba tesszük, borssal fűszerezzük, olajjal meglocsoljuk és 1-2 dl vizet aláöntünk, a felkarikázott hagymát és az egész fokhagymát mellé tesszük és lefedve 1 órán át sütjük előmelegített sütőben.
(kb.180-200 fok)
Megfordítjuk a combot, bevagdossuk a bőrös részét (bekockázzuk), a csont végét fóliázzuk be, hogy ne égjen meg és tegyük vissza sülni.
Sütés közben sörbe mártogatott szalonnával kenegessük, az elpárolgott levet ha szükséges, pótoljuk.
Ha kész, kivesszük a combot, a pecsenyelét zsírtalanítjuk és a vörösborral és a szilvával összeforraljuk.
A 3 evőkanál hideg vízzel elkevert keményítőt hozzákeverjük.
Ez fogja adni a szaftot.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszaltszilvás túrós rétes » Szilvás lepény 2 » Aszalt szilvás gofri » Vörösboros vadpörkölt
» Szalonnás aszalt szilva » Vörösboros szőlőleves » Szilvás gombóc kásképp » Vörösboros zúzapörkölt
» Szilvás joghurt » Aszalt szilvaleves » Szilvás morzsás » Szilvás babapiskótás
» Egyszerű szilvás süti » Pityókás szilvás gombóc » Dunántúli vörösboros karaj » Vörösboros gombapörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.