| Anya gyümölcslevese (a fiaim csak így eszik meg) receptLevesek Hozzávalók: sárgabarack (ha épp nincs szezonja akkor a konzerv is tökéletesen megfelel) ananász cseresznye főzőtejszín (attól függ mennyi levest készítünk 250 ml vagy 500 ml) 1-2 csg. puncs puding (ez szintén mennyiségtől függ) cukor fahéj 4-5 szem szegfűszeg késhegynyi só díszítésnek tejszínhab Elkészítés: A sárgabarackot felkockázom, a cseresznyét ha magos akkor kimagozom, az ananászt ha karikára van vágva szintén kisebb darabokra vágom. A gyümölcsöket felteszem főni, a vízbe beleteszem ízlés szerint a fahéjat, szegfűszeget, késhegynyi sót. Amíg a leves fő, addig a főzőtejszínt és a pudingot összekeverem, majd mikor a gyümölcsök megfőttek beleöntöm a levesbe. Ízlés szerint teszem bele a cukrot, de túlzásba nem kell vinni a mennyiséget. Tálaláskor tejszínhabot nyomok a tetejére. Na ezért sem szabad túl sok cukrot beletenni, mert a tejszínhabtól még édesebb lesz. Hidegen és melegen is fogyasztható. Jó étvágyat kívánok! :-) Tanácsok: Mielőtt a főzőtejszínt és a pudingot a levesbe öntöm, a levesből veszek ki pár kanál levet amivel összekeverem, hogy amikor öntöm a levesbe nehogy összekapja. Gyakorlott háziasszonyok ezt úgyis tudják :-) Ha sűrűbbre akarom hagyni a levest, akkor még mielőtt a főzőtejszínt beleöntöm, kiveszek belőle, a végén ha mégis túl sűrű akkor visszalehet önteni. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: rozsaeszti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |