| Anna Bogrács Sertéspörköltje receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg lapocka vagy, comb 5 dkg zsír, vagy olaj, 3 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só. Elkészítés: A zsírban arany barnára píritóm a apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében párolóm a húst. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen. Fel engedem annyi vizel,hogy ép el lepje Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. Tanácsok: Galuskát pörkölt tésztát krumplit lehet mellé köretnek főzni. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: Tessza35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |