| Ánizsos-fokhagymás grillezett nyúlgerinc receptHúsételek Hozzávalók: 4 kis nyúlgerinc A marináláshoz 2 csillagánizs 2 dl olaj 2 citrom (leve) 3 evőkanál koriander (friss) 3 gerezd fokhagyma csipetnyi őrölt bors A körethez 15 dkg bulgur (búzatöret) mentalevél korianderág Elkészítés: A csillagánizsokat öt darabra törjük. Az olajat a citromlét, az ánizsdarabokat, a koriandert, és a borsot összekeverjük, ebbe a mártásba forgatjuk a fokhagymával bedörzsölt húst. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük, közben háromszor-négyszer megfordítjuk. Lecsöpögtetjük, és a felesleges zsiradékot papírtörlővel letöröljük. A húst 30 percig grillen vagy barbecue-sütőn sütjük,közben többször megfordítjuk. A búzatöretet lobogó sós vízben 5 percig fűzzük, majd lecsöpögtetjük. A mártást serpenyőbe szűrjük, hozzáadjuk a búzatöretet, összekeverjük, és lefedve, Kislángon 5 percig fűzzük. Amikor kész, tányérokra osztjuk, rátesszük a húst, és a mentalevelekkel meg a korianderrel megszórjuk. Rögtön tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |