| Ananászos-mézes sertéskockák rizsen tálalva receptHúsételek Hozzávalók: 0,5 dl sötét szójaszósz 1 gerezd fokhagyma 3-4 ek méz csilipor 50 dkg sertéshús (karaj, tarja vagy comb) 2 ek olaj 1-1 db piros, sárga és zöld kaliforniai paprika 2 db zsenge sárgarépa 20 dkg ananász (konzerv) 3 dkg friss gyömbér 1 csokor újhagyma A rizshez: 2 ek olaj 25 dkg rizs 1 fej vöröshagyma só Elkészítés: A páchoz összekeverjük a szójaszószt, a meghámozott, átnyomott fokhagymát, 2 ek mézet és 1 csipet csiliport. Beleforgatjuk a megtisztított, felkockázott húst, és lefedve a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a rizshez felhevítjük az olajat, és kissé megpirítjuk rajta a hideg vízzel átöblített rizst. Azután kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, hozzáadjuk a meghámozott vöröshagymát, megsózzuk, és közepes lángon puhára főzzük a rizst. Végül eltávolítjuk belőle a hagymafejet, és félretesszük. Serpenyőben felforrósítsjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a megmosott, kimagozott, felkockázott paprikákat, továbbá a megtisztított, felcsíkozott répát. Kiszedjük a zöldségeket, és a visszamaradt zsiradékon fehéredésig pirítjuk a húskockákat. Felöntjük a páclével, és puhára sütjük. Közben hozzáadjuk a lecsepegtetett, felkockázott ananászt és a meghámozott, lereszelt gyömbért. Azután beleforgatjuk a pirított zöldségeket a megtisztított, felkarikázott újhagymával együtt, és készre főzzük az egészet. Végül rácsorgatjuk a megmaradt mézet, átforgatjuk, majd a rizsre halmozva kínáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |