| Almás lepény- cukorbetegeknek receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg lisztből omlós tészta . ( lásd: omlós tészta-cukorbetegeknek) Töltelék: 1 kg tisztított alma 8 dkg glukonon, vagy fruktóz 12 dkg darált dió 5 dkg búzadara 1 dkg őrölt fahéj Kenéshez: 1 db tojás Elkészítés: A tésztát kétfelé osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk. Az egyik felét közepes, kikent,liszttel szórt tepsibe fektetjük. Megszórjuk búzadarával, rákenjük a reszelt (vagy egészen vékonyra szeletelt ) almát, amit elkevertünk az édesítővel, dióval, és fahéjjal. Ráfektetjük a másik lapot. Felvert tojással megkenjük,hosszanti, és keresztirányban egyaránt. Villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben (kb.180 fok)sütjük aranysárgára, kb.40 perc. A tepsiben hűtjük ki, utána szeleteljük kockákra. 20 szelet lesz belőle. Tetejét Canderel édesítővel is megszórhatjuk. Kalóriatartalom: 243 kcal Szénhidráttartalom: 25,08 gramm A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |