| Almabor leves sajtos habkosárkákkal receptLevesek Hozzávalók: 125 ml víz, 7 dkg vaj, 1 csipet só, 11 dkg liszt, 10 dkg ementáli sajt, 2 db tojás, 1 l almabor, 1 l tejszín, 1 csipet cukor, citromlé, őrölt bors. Elkészítés: A vizet 3 dkg vajjal és a sóval összeforraljuk. Egyszerre hozzáadunk 8 dkg átszitált lisztet és addig keverjük, míg a tészta az edény aljától elválik. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a reszelt sajtot. Egy percig hűlni hagyjuk, majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük. A tésztát csillag csöves nyomózsákba tesszük és sütőpapírral kibélelt tepsire kb. 1,5 cm átmérőjű csillagocskákat nyomunk. 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegített sütőben 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük. A leveshez a maradék 4 dkg vajat megolvasztjuk, 3 dkg lisztet hozzáadunk és simára keverjük. Felöntjük az almaborral és 5 percig forraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és cukorral, citromlével és őrölt borssal ízesítjük. A levest tányérokba szedjük és a tetejére helyezzük a habkosárkákat. Így tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |