| Alma köntösben receptSütemények, édességek Hozzávalók: 125g sovány túró 100g búzaliszt 100g vaj 1 teáskanál cukor 4 alma néhány szem mazsola,vagdalt mandula kevés cukor 1 felvert tojássárgája Elkészítés: 1.A tésztához keverd össze a túrót,lisztet,vajat és cukrot éstedd 1 órára hűtőszekrénybe. 2.Közben hámozd meg az almát éskiszúróval szúrd ki a magházát 3.A magház helyét töltsd meg mazsolával,a vagdalt mandulával és kevés cukorral. 4.Oszd el a tésztát négyfelé és lisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki az egyes tésztadarabokat akkorára,hogy abba 1-1 almát belegöngyölhess. 5.A tészta szélét jól nyomd össze. 6.Ha tetejét a felvert tojássárgájával megkened,még sokkal finomabb lesz. 7.A tészztába göngyölt almákat tedd kikent sütőlemezre és tedd be a sütő legalsó rácsára. Ötlet:Az almát forrón tálaljuk,de vigyázz,mert könnyen megégetheti a nyelved.Hideg vaníliaöntetet tehetsz rá,ez mindjárt egy kicsit le is hűti. Tanácsok: Felső/alsó hőfok:kb.200 fok(előmelegítve) légkeverős sütőnél:kb.180 fok(előmelegítés nélkül) gázsütőnél:3-4-es fokozat(előmelegítés nélkül) Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: triniti94 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |