| Alföldi vargabéles (Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: mazsola 2 dl tejföl 35 dkg liszt 25 dkg margarin 4 ek. cukor egy csipet só 15 dkg cérnametélt 30 dkg tehéntúró 5 db tojás 3 dkg margarin Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, 2 tojás sárgájával, egy kevés tejföllel, egy evőkanál cukorral és egy csipet sóval, majd két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit. A rövid metéltet sós vízben kifőzzük és alaposan lecsöpögtetjük. Az áttört túrót kikeverjük a 3 tojás sárgájával, beletesszük a 2 dl. tejfölt, mazsolát, az olvasztott margarint és az 5 db. tojás kemény habbá vert fehérjét. Összekeverjük a kifőtt metélttel, és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük. Ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot, a tetejét villával megszurkáljuk, és szép pirosra sütjük. (180-fokon kb. 40 percig sütöttem. A tepsi mérete kb.: 24x35 cm.) Még melegen meghintjük porcukorral, és ha kihűlt, szeletekre vágjuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |