| Alföldi hússalátával töltött paradicsom receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 8 paradicsom, 1 fejes saláta, 40 dkg alföldi hússaláta, 5 dkg gluténmentes majonéz, 1 evőkanál gluténmentes mustár, fél pohár gluténmentes tejföl, só, cukor, őrölt bors, fél evőkanálnyi citromlé, 25 dkg szójamentes párizsi (gluténmentes), 1 főtt burgonya, 1 alma, 5 dkg csemegeuborka. A díszítéshez: főtt zöldségek, sárgarépa, kukorica, főtt bab, zöldborsó. Elkészítés: A paradicsomokat megmossuk, a szárral ellentétes részén egy vékony szeletet levágunk, a belsejét karalábévájóval kikaparjuk. Sózzuk és őrölt borssal megszórjuk. Tálalásig félretesszük. Ezután elkészítjük az alföldi hússalátát. A felvágottat, a főtt burgonyát, az almát, a csemegeuborkát metéltre vágjuk. A majonézt tejföllel és a mustárral simára keverjük. Ízesítjük sóval, cukorral, citromlével. Hozzákeverjük a metéltre vágott nyersanyagokat, és lazán összekeverjük. Az így elkészült alföldi hússalátánkat kávéskanállal a paradicsomokba töltjük. A kalapjukat a tetejükre helyezzük. Zöldsalátával, vajjal, töltött olajbogyóval díszítjük. Jól behűtve tálaljuk. Főtt zöldségekkel díszítjük. Elkészítési idő: 80 perc Kalóriatartalom: 450 kcal A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |