Tutireceptek.hu fejléc

Alföldi harcsapaprikás túrós csuszával... recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
70 dkg afrikai harcsa
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
1 pohár tejföl
1 teáskanál liszt

ételízesítő
majoránna
szerecsendió
bazsalikom
pirospaprika
Erős Pista
olívaolaj
víz
A túrós csuszához:
csuszatészta
túró
tejföl
kapor

Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát felszeleteljük. A harcsát közepes kockákra vágjuk.Egy edénybe olajat öntünk, elkezdjük párolni a vöröshagymát. Közben hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot, és együtt párolni. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük(közben ha szükséges, a vizet pótoljuk). A tejfölt simára keverjük a liszttel, és állandó keverés mellett a pörköltalaphoz öntjük. Felforraljuk, hozzáadjuk a feldarabolt harcsát. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. Kevergetni nem szabad, csak néha megrázogatni. Közben kifőzzük sós vízben a tésztát, hideg vízzel leöblítjük, és egy kis olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a túrót és a tejfölt, ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott kaprot, sót, és jól összemelegítjük.Végül a harcsapaprikást és a túrós csuszát együtt tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszibarackos túrós szelet » Juhtúrós palacsinta » Rakott túrós derelye » Pudingos-túrós
» Bécsi túrós palacsinta » Tóthék rákóczi túrósa » Túrós rudacskák » Túrós-kókuszos bonbon
» Túrós tészta » Túrós-csokis muffin II. » Lusta túrós » Túrós háromszög
» Kapros túrós krumplisült » Rákóczi túrós(Kata-féle) » Túrós egérke » Túrós, gyümölcsös, bögrés


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.