| Alessandro kedvenc sütőtök krémlevese csicseriborsóval receptLevesek Hozzávalók: 1 kg Hokkaido sütőtök, 1 db nagyobb szál sárgarépa, 1 üveges vagy konzerv csicseriborsó, 3 kanál olivaolaj (nem vegáknak lehet vaj is, vagy vegyesen) 2 kanál hidegen sajtolt tökmagolaj, 2 dl rizs főzőkrém (nem vegáknak lehet tejszín), 2 e.k. kukoricakeményítő, kb. 2 liter víz (ha lehet desztillált), 2 db közepes vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál ételízesítő, 1 tégely zöldségleves zselé, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt gyömbér, 2 teáskanál szárított petrezselyem, 2 teáskanál szárított snidling, ízlés szerint patika tisztaságú só Elkészítés: Az olajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Pár perc után hozzáadom a barna cukrot, karamellizálom. Közben felkockázom a megmosott és kimagozott Hokkaido sütőtököt a héjával együtt. Hozzáadom a hagymás alaphoz a megpucolt és felszeletelt sárgarépával együtt. Felöntöm a vízzel és ha felforrt a zöldségleves zselét és a többi fűszert is hozzáadom. Fél óra főzés következik közepes hőfokon. Ezután rászórom kukoricakeményítőt és merülő mixerrel összedolgozom az egészet. Ezután ha újra felforrt hozzáadom a rizs fözőkrémet (vagy a tejszínt). Végül a csicseriborsó zárja a sort (ami már elő van főzve). Pár percig együtt forralom az egészet, majd elzárom a hőforrást és kész a finom sütőtök krémleves. Aki szereti piríthat rá pár deka pucolt tökmagot is. Tanácsok: Könnyű, ízletes és kihagyhatatlan őszi krémleves. Jó étvágyat kívánok hozzá! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Alessandro Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |