| Alessandro kedvenc kókuszos-tárkonyos csirkelevese receptLevesek Hozzávalók: 60-70 dkg csirkeszárny (vagy csirkeaprólék), 2 db egész csirkemáj, 1 doboz kókusztej konzerv, 1 üveg zöldborsó konzerv, 2 nagy fej vöröshagyma, 2-3 nagy gerezd fokhagyma, 2 evőkanál étolaj, 5 dkg vaj, 1 db csípős zöldpaprika, 1 db nagyobb paradicsom, 3-3 szál közepes sárgarépa és fehérrépa, 1/2 db karalábé, 2 db közepes csicsóka (vagy krumpli), 1-2 szeletke zellergumó, 1/2 dl fehérbor, 5-6 dkg csipetke, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 1 teáskanálnyi édes paprikakrém, 1 púpos teáskanál ételízesítő, 1 kávéskanál őrölt fekete vagy színes bors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 1 csipetnyi őrölt fahéj, ízlés szerint só, majoránna, kevés kaporlevél és tárkony Elkészítés: A megtisztított és felkockázott vöröshagymákat pár percig párolom egy közepes fazékban a zsiradékokon. Kb. 5 perc párolás után, hozzáteszem a felaprított fokhagymákat is. Pár perc kevergetés után hozzáadom a megmosott és ízekre vágott csirkeszárnyakat. Tovább pirítom az egészet, míg zsírjára nem sül. Akkor hozzáadom a bort, a fűszereket és még tovább pirítom az egészet úgy 5-6 percig kevergetve. Majd felöntöm kb. fél liter vízzel és fedő alatt kis lángon kb. 20 percig főzöm. Eközben megmosom és felaprítom a zöldségeket és a csicsókákat. Hozzáadom ezeket is a leveshez és felöntöm még kb. 1-1,5 liter vízzel. Tovább főzöm az egészet fedő alatt még kb. 15 percig. Ezután hozzáadom a zöldborsó konzervet és a kókusztej konzervet is. Tovább főzöm az egészet még kb. 10 percig. Ekkor lehet beletenni a csipetke tésztát és a csirkemájakat is. Ezt követően már csak 5-6 perc főzés és kész ez a különlegesen finom leves. Tanácsok: Jó étvágyat kívánok hozzá! http://kepkezelo.com/images/wwdu8jemjk7fpgvksr6z.jpg Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Alessandro Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |