| Ágyas pálinkás-meggyes szív receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 dkg jó minőségű étcsokoládé 5 dkg aszalt meggy 0,5 dl meggypálinka 2 ek cukor Elkészítés: A meggyet beáztatjuk a pálinkába, ha lehet minél többet ázzon benne, akár 2-3 napot is. A csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött, de ne legyen túl meleg (max. 45 fokos). Az olvadt csokoládéval kikenjük a formánkat, hűtőbe tesszük, és ha megdermedt, a kikenést megismételjük még kétszer. Ez idő alatt a meggyet és a pálinkát felforraljuk a cukorral, és addig főzzük (kb. 1-2 perc), amíg nagy hólyagokat vet a cukor. Ha kihűlt, a kikent formánkat megtöltjük a meggyel. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen teljesen tele, kb. 2/3-ig. Hűtőbe tesszük, és 15-20 perc múlva a maradék csokoládéval befedjük. 1 órára újra a hűtőbe tesszük, majd egy tiszta konyharuhára óvatosan kinyomkodjuk a szívküldiket. Hideg spájzban a legjobb tárolni. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |