| " Lucskos káposzta" egyszerűen... receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg savanyúkáposzta 50 dkg darálthús /lehet bármilyen húsból!/ 3 jó nagy kanál gersli /hántolt árpa/ 4 db füstültkocka ételízesítő 1 teáskanál majoranna 1 teáskanál borsikafű 1 fej közepes fej hagyma 1 mokkáskanál cukor 4-5 jó nagy babérlevél 2 kanálnyi olaj 1 teáskanálnyi pirospaprika Elkészítés: A darálthúst az olajon "megfuttajuk", hogy fehér legyen, a tűzről levéve ráöntjök a pirospaprikát. A képoszta felét elterítjük a lábas alján, erre rászórjuk a gersli felét, az összes darálthúst, majd a többi gerslit, a babérleveleket arányosan rászórjuk, a borsikafüvet és majorannát a félbevágott és vékonyra szeletelt hagymát, ezután a káposzta másik felével beterítjük. A kb. 6-7 dl vízben megfőzött füstöltkockákból kapott levet ráöntjük, és annyi vízzel felöntjük még, hogy bőven ellepje - mert a gersli felveszi - közepes tűzön megfőzzük. A végén ízlésünk szerint szórjunk rá kicsi cukrot, a káposzta vad ízét kompenzálandó... Aki szereti, ha kicsit csípős, belefőzhet egy kis hegyespaprikát is. Ízlés szerint tejföllel v. anélkül tálaljuk! Nagyon finom, egészséges!! Nem kell berántani!!! Tanácsok: Jó étvágyat!! Minél többször melegítjük, annál jobb! Elkészítési idő: 75 perc Kalóriatartalom: kicsi kcal Szénhidráttartalom: kicsi gramm Zsírtartalom: kevés gramm A receptet beküldte: entinmama Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |