| Sütés nélkül készült epres túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csomag zselatin 2 dl tej 50 dkg túró 20 dkg margarin 20 dkg porcukor 2 darab tojás 70 dkg eper 30 darab babapiskóta 2 ek rum Elkészítés: A zselatint a tejbe szórjuk, majd kevergetve fölforraljuk, ezalatt a zselatin elolvad benne. Megvárjuk, amíg langyosra hűl. A túrót merülőmixerrel kikeverjük, de még simább lesz, ha szitán átpasszírozzuk. Ezután a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, a porcukorral, a tojássárgájával és a tejes zselatinnal simára keverjük. Egy tortaforma belsejét folpackkal kibéleljük. A megmosott epret a forma alját kirakjuk vele. A zselatinos túrókrémet rásimítjuk. A babapiskótával úgy rakjuk ki a tetejét, hogy minél jobban kitöltse, ehez ha kell, néhányat össze is törhetünk. A rummal meglocsoljuk, majd letakarjuk és betesszük a hűtőszekrénybe néhány órára. Tálaláskor egy tálra borítjuk, és a folpackot lehúzzuk róla. Forró vízbe mártott késsel cikkekre vágjuk. Tálalhatunk hozzá tejszínhabot is. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |