| Sakktábla sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hv. a sárga tésztához: 5 egész tojás, 5 kávéscsésze (ezután: kvcs.) cukor, 1 kvcs. tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kvcs. étolaj, 1 csomag sütőpor, 5 kvcs. liszt. Hv. a barna tésztához: 5 egész tojás, 5 kvcs. cukor, 2 ek. kakaó, 1 kvcs. étolaj, 1 kvcs. tej, 1 cs. sütőpor, 4 és fél kvcs. liszt. Elkészítés: Sakktábla sütemény A hozzávalókat a összekeverjük habverővel, vagy keverőtálban. Egy 25x30 cm-es tepsit kizsírozunk, kilisztezünk, és alacsony lángon tűpróbáig sütjük a sárga tésztát.. A barna tészta hozzávalóit is csomómentesre keverjük, és hasonlóan a sárgához, kisütjük. Ha kihűlt, 10-10 egyenlő részre (csíkra) osztjuk vonalzó segítségével. Krém: Hv.: 2 liter forralt tej, 50 dkg. pörkölt cukor, 6 csomag Vaníliás pudingpor A hideg tejet a cukorral elkeverjük, és ehhez adjuk a pudingot, és állandóan keverve sűrűre keverjük. Nagyméretű nápolyi lapot (Jugoszláv) nedves konyharuhára teszünk, majd vékonyan megkenjük a karamellás krémmel, a közepére sárga csíkot, mellé barna csíkot teszünk, és ezek tetejét is megkenjük karamellás krémmel. Erre megint csíkokat helyezünk, a sárgákra barnát, a barnára sárgát, így alakul ki a sakktábla motívum. Óvatosan feltekerjük, tálcán hűvös helyre tesszük, hagyjuk megszáradni. Ezután szépen lehet, kb. újnyi vastag szeletekre szelni. Tanácsok: Ennyi hozzávalóból 5 rúd sütemény lesz, 1 rúdból 18 szelet jön ki, tehát 90 szelet finom süteményt kapunk. A receptet beküldte: vmonic Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |