Tutireceptek.hu fejléc

Kapros harcsapaprikás recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
6 személyre:
1 kg. harcsafilé
3 nagy fej hagyma
1 paprika
1 paradicsom
só, bors, kapor (szárított, vagy "rendes") ízlés szerint

Elkészítés:
A hagymát és a paprikát üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a kaprot, lehúzzuk a tűzről, fűszer paprikát teszünk bele. Felöntjük vízzel (kicsit többel, mint ami ellepi). Ezt az alapot addig főzzük, amíg a hagymától besűrüsödik. Miután elég sűrű só és bors kerül bele. Utána a már előre felkockázott harcsafilét tesszük bele, majd 4-5 percig főzzük lassú tűzön. Ezután liszttel, tejföllel, kevés vízzel behabarjuk. Habarás után az apróravágott paradicsom kerül bele, egyet rottyan és kész.
Köret: tojásos nokedli, v. rizs, v. kifőtt tészta.

Tanácsok:
Nagyon finom, gyorsan és könnyen elkészíthető.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Anna78


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros halragu » Kapros kenyérlángos » Kapros-túrós palacsinta » Gombás harcsapaprikás
» Kapros, krumplis halfilé » Kapros csirkeragu-leves » Kapros túrós krumplisült » Kapros palacsinta
» Boros, kapros lazac » Kapros hal » Kapros zúzaleves » Kapros sajtkoktél
» Kapros tökpástétom » Fokhagymás, kapros uborka » Harcsapaprikás másként » Linzeres kapros túrós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.