Tutireceptek.hu fejléc

Füstölt halas rösti recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 vöröshagyma
80 dkg nem szétfővő burgonya
1 tojás
1 ek liszt
3-4 ek olívaolaj
15 dkg tejföl
7-8 dkg füstölt pisztrángfilé
7-8 dkg szeletelt füstölt lazac
2-3 ek vörösáfonya-befőtt (nem muszály)
1 apró citrom
3 ág kapor
só, bors

Elkészítés:
A meghámozott burgonyát finomra reszeljük. Majd a tojással, a liszttel és az apróra vágott vöröshagymával összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Teflonserpenyőben az olajat felhevítjük, és a masszából 12 röstit (burgonyalepényt) sütünk. Konyhai törlőpapírra szedve melegen tartjuk. A röstikre 1-1 tk tejfölt merünk. A füstölt halat kisebb darabokra, a citromot cikkekre vágjuk. A röstik felére pisztrángot és áfonyát a többire lazacot, citromot és kaprot teszünk. Tetszés szerint díszítve kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tonhalas szendvics » Tonhalas vegyes saláta » Rakott hús füstöltsajttal » Egyszerű tonhalas sushi
» Halas rizottó 2 » Tonhalas tészta másképpen » Szalonnás rösti » Tonhalas pite
» Pezsgős-tonhalas spagetti » Bableves füstölt csülökkel » Füstölt sajtos sztrapacska » Dunai halászlé
» Erdélyi füstölt kolbász » Halas szendvicskrém » Füstöltsajt saláta » Korhely-halászlé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.