| Epres gyümölcstorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 4 tojás 4 púpozott evőkanál liszt 4 csapott evőkanál kristálycukor 1 vaníliás cukor fél tasak sütőpor A pudinghoz: 1 tasak főzős eper ízű pudingpor 4 dl tej kb. 3 evőkanál kristálycukor A tetejére: 1 tasak piros tortazselé(+kevés kristálycukor) eper Elkészítés: Először a piskótát készítjük el. Én mindig így készítem: a 4 tojásfehérjét robotgéppel addig keverem amíg habos lesz de még nem fehér. Ekkor több részletben hozzáadom a kristálycukrot majd a vaníliás cukrot. Ezzel 5 percig keverem. Hozzáadom egyenként a sárgáját. A lisztet elkeverem a sütőporral és átszitálva, több részletben lassan fakanállal vagy "kézi habverővel" óvatosan hozzáadom a habhoz, vigyázva hogy ne törjön össze a hab. A tortaformát kivajazzuk-lisztezzük, belesimítjuk a masszát és előmelegített sütőben kb.20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük hogy jól átsült-e. Kiborítjuk és hűlni hagyjuk. Addig elkészítjük a pudingot. Semmi extra, a csomagoláson található útmutatás szerint 4 dl tejből megfőzzük a pudingot és hűlni hagyjuk, közben gyakran keverjük meg. A tortazselét szintén az útmutatás szerint készítjük el. Ha langyosra hűlt a puding, rákenjük a tortára. Kirakjuk eperdarabokkal és ha eléggé kihűlt a zselatin, ráöntjük a tortára. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |