| Darázsfészek 1 receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 3 tojássárgája 3 dkg élesztô 2 dl tej 1 kk cukor csipetnyi só A töltelékhez: 15 dkg darált dió 15 dkg vaj 15 dkg cukor 2 dl cukros,vaniliás tej Elkészítés: Az élesztôt a kk cukorral a tejben felfuttatjuk.A lisztbôl a tojássárgával,kis sóval és a felkelesztett élesztôvel finom tésztát gyúrunk,meleg helyen letakarva félórát pihentetjük,majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.A vajat a cukorral habosra keverjük,beletesszük a diót majd a tésztára kenjük és felcsavarjuk.A rúdból 3 cm vastag szeleteket vágunk,és tortaformánál nagyobb,kivajazott lábasban,egymástól ujjnyi távolságra felállítjuk a tésztadarabokat.Kb.fél órát kelni hagyjuk,majd közepes tûznél szép barnapirosra sütjük.Rálocsoljuk a vaniliás,cukros tejet,majd néhány percre visszatoljuk a sütôbe,míg a tejet felissza.Tálra borítjuk,tetejét megszórjuk porcukorral,és melegen tálaljuk. Tanácsok: Tálba helyezéskor érdemes a tésztadarabok oldalát is megkenni kevés olvasztott vajjal,így nem ragadnak egymáshoz,tálaláskor könnyen szétválaszthatók. Hamar kiszárad,ezért ha másnapra is marad(na) belôle(nálunk még nem fordult elô :DDDD),ajánlott fóliával letakarni,esetleg fogyasztás elôtt mikróban picit felmelegíteni. A töltelékbôl a dió akár el is hagyható,anélkül is nagyon finom. A receptet beküldte: birogaby Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |